20 de març 2012

Manaies a tort i a dret


Un any més Llagostera es prepara per celebrar la Setmana Santa amb un seguit d’actes que s’allargaran fins al dia 9 d'abril.

La cinquena edició del Mercat Romà obrirà els actes el diumenge del Ram (1 d’abril) transformant el nucli antic de Llagostera en un autèntic campament ambientat a l'època romana, on s’hi podrà veure un mercat artesanal custodiat pels Manaies de Llagostera. A les 10:30 a la terrassa de l’Església tindrà lloc la benedicció de Rams. La programació d’enguany del Mercat Romà inclou lluites escenificades de gladiadors, desfilades de manaies pels carrers de Llagostera, passejades amb burro, animacions, cercaviles, exhibicions de dansa del ventre i una escola de gladiadors, entre d'altres.

El dijous 5 d’abril es duran a terme diversos actes entre els quals destaquen el Lliurament del Penó per part dels Manaies de Llagostera (sortida a les 19:30 del Parc de l’Estació) i diverses actuacions teatralitzades a l’aire lliure escenificant els quadres de La Passió. A la Plaça del Mercat s’hi escenificarà “El Sant Sopar”, al carrer Processó i Olivareta “La Captura”, a la Plaça Llibertat “El judici d‘Herodes” i a la Plaça del Castell “La negació de Pere” i “El judici de Pilat”. Les escenes començaran a les 21: 30 h.

Divendres 6 d’abril a les 11 del matí a l’Església tindrà lloc el Via Crucis i a les 17 h la celebració de la Passió del Senyor. A les 21 hores desfilarà pels carrers de Llagostera la Processó donant continuïtat a les escenes de La Passió, que acabarà a la Plaça del Castell amb “La Crucifixió”. Els actes continuaran dissabte amb la Vetlla Pasqual a les 22 hores a l’església de Llagostera i diumenge de Pasqua de resurrecció amb una missa solemne a les 10:30. Dilluns la XXXI Trobada sardanista tancarà els actes de Setmana Santa a Llagostera a partir de les 17 h a la Plaça Catalunya. La web oficial està aquí. L'explicació l'he tret d' aquí i si voleu trobareu més informació aquí. Fins aviat!