27 de març 2010

El programa del III Mercat Romà


El Mercat Romà de Llagostera, que enguany s’ha traslladat al nucli antic, convertirà diumenge, aquest espai, en un autèntic campament Romà, on s’hi podrà veure un mercat artesanal ambientat a l’època romana, un campament romà amb la presència dels Manaies de Llagostera, lluites de gladiadors, cercaviles musicals, jocs i activitats infantils relacionades amb món romà, danses, passejades amb ponis, etc.
Enguany, el Mercat Romà, començarà amb més força ja que tot el nucli antic, amb la col·laboració dels veïns i les veïnes, està adornat i decorat per l’ocasió. La plaça de l’església es convertirà en un autèntic mercat romà, utilitzant a la vegada com un dels espai del campament l’antiga presó ubicada a una de les torres de la muralla de Llagostera.
Les activitats estrelles de la jornada són les desfilades de Manaies al matí i al vespre pels carrers del poble acompanyades d’espectacles de foc i cercavila musical, també cal destacar els exercicis militars de la tropa al campament i les lluites de gladiadors.
Aquesta fira, va sorgir l’any 2007, com una iniciativa de l’entitat Manaies de Llagostera i l’Ajuntament de Llagostera, per tal d’impulsar aquesta tradició tant arrelada al municipi i donar un aire cultural i promocional a la processó dels Manaies a Llagostera.