10 d’abril 2009

Sortim al Diari de Girona, al Punt i a La Vanguardia


El Diari de Girona el dia 5 explicava que Llagostera es va covertir ahir dissabte en un gran mercat romà, ambientat amb la presència dels manaies de la vila i també els de Blanes, que eren els invitats. La decoració del sector de la zona esportiva va ser molt reeixida, i es van instal·lar més d'una seixantena de parades de venda de productes artesanals.
Hi va haver també una concentració de manaies i una desfilada pels carrers del poble fins arribar al campament, que estava ubicat al sector esportiu de la població. Els romans de Llagostera -que són 50-, enguany estrenen uniformes. Hi va haver així mateix exhibició de malabars, ballarines que feien la dansa del ventre, de màgia, una exhibició manual de foc, a partir de les nou del vespre, i, una hora més tard es va iniciar el sopar romà, durant el qual es va servir un àpat de l'època, per donar pas després a un espectacle variat en el qual la màgia, el foc, la dansa i el circ "a la romana" no hi van faltar.
També sortim al Punt, on es fan ressó del Mercat Romà de Llagostera. El seu titular és Planter de Manaies, i ho inclouen a una informació sobre els manaies de Girona.
L'edició de la Vanguardia del 9 d'abril, a la pàgina 3 del seu suplement en català de Girona, també es feia ressò de les 'representacions més antigues de la Passió de Crist', que segons aquest rotatiu són les que tenen lloc a Sant Climent, Llagostera i Olot.